Pula ocekuje tisucu natjecatelja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kadetsko i juniorsko Europsko prvenstvo u kick boxingu koje ce se od 20. do 27. rujna održati u Puli, u Domu sportova "Mate Parlov", danas su na konferenciji za novinare najavili predsjednik Organizacijskog odbora prvenstva Vanja Retkovac, clan OO-a zadužen za provedbeni dio natjecanja Rudolf Oliva te predsjednik Hrvatskog kick boxing saveza Predrag Znaor.

Za nastup na drugom Europskom prvenstvu za kadete i juniore (prvo je održano prije dvije godine) dosad je prijavljeno oko tisucu natjecatelja iz 31 zemlje, a po brojnosti prednjace Rusi, inace najjaca reprezentacija u trima disciplinama kick boxinga koje se odvijaju u ringu, full contactu, low kicku i K-1 borbama. Hrvatska ce kao domacin takoder biti medu brojnijim zemljama sudionicama. Imat ce više od stotinu predstavnika, i to po dva kadeta u svakoj kategoriji pojedine discipline te uglavnom po jednog juniorskog predstavnika u kategoriji unutar discipline.

- Prvenstvo ce se održati u sedam disciplina, od kojih su dvije bezkontaktne, a to su individualne glazbene forme te pojedinacni i ekipni aerokickboxing. Usto, na šest tatamija odvijat ce natjecanje u dvije tzv. laganim kontaktnim borbama, semi i light contactu te u dva ringa tri discipline "pravih" borbi - full contact, low kick i K-1 borbe - u kojima se udara punom snagom i moguc je prekid, odnosno nokaut, najavio je Predrag Znaor, predsjednik Hrvatskog kick boxing saveza, precizirajuci da su iz borbi u ringu izuzeti kadeti, koji ce se nadmetati u preostale cetiri lakše discipline.

Natjecanja u sklopu EP-a u Puli bit ce koncentrirana u tri dana, od 23. do 26. rujna. Prema najavama organizatora, kadetski i juniorski EP u Puli jedno je od najmasovnijih natjecanja u Hrvatskoj, pogotovo u jednom sportu.


Podijeli: Facebook Twiter