Pula ocekuje 30 dolazaka cruisera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dolaskom omanjeg cruisera "Pegasus", koji je u pulsku luku pristigao koncem svibnja, zapocela je turisticka sezona u putnickom prometu u pulskoj gradskoj luci. Medutim, u nedjelju je u pulsku luku uplovio, a iduci dan poslijepodne je napustio, impozantni cruiser "L' Austral".

Radi se o prvom vecem cruiseru koji je ove sezone posjetio obalu podno Arene. Radi se zapravo o novom plovilu koje je zamijenilo Puljanima takoder poznati "Le Boreal" koji je sve do lani stizao u naš grad. Još prošle godine bilo je najavljeno da ce cruiser "L'Austral" ove sezone u Puli pristajati cak deset puta.

Kako istice glasnogovornik Lucke uprave Zoran Peruško, ova sezona bi trebala biti uspješnija od protekle, a pulska ce luka zabilježiti 30-ak dolazaka brodova na kružnom putovanju.

- Manje-više sve su to brodovi koji su i ranijih godina na svojem putovanju dodirivali luku Pula, od "Club Med 2" do "Wind Stara" i slicnih. Taj ukupni ocekivani broj od 30 pristajanja zapravo ce odraditi sedam najavljenih brodova, kaže Peruško.

Prema njegovim rijecima, uz vec postojece linije koje su ranijih godina obavljali "Bišovo" za srednju Dalmaciju te "San Frangisk" i "Dora" za Veneciju, koncem lipnja starta linija Pula - Trst koju ce obavljati hidrogliser "Fiammetta M" u koji stane 300-tinjak putnika, a vozit ce svakim danom osim nedjelje i ponedjeljka.

- Želimo vjerovati da je krizno, recesijsko razdoblje u putnickom prometu iza nas te da ce uz zapocetu izgradnju adekvatne infrastrukture u narednim godinama promet putnika u brodskim putovanjima porasti, zakljucuje glasnogovornik Lucke uprave. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter