Pula: Obnova 'trbuha grada' za 1,1 milijun kuna

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

U utorak počinje rekonstrukcija "zelenog" dijela pulske tržnice, na kojem se nalaze štandovi s povrćem, voćem te ostalim proizvodima, kao i na servisnog službenog parkirališta. Tržnica će dobiti 32 nova štanda, a dio postojećih kamenih stolova spremnike za skladištenje robe i opreme.

Svi su korisnici tržnice, odnosno zakupci, obaviješteni o radovima, te im se omogućilo da dobiju privremeno prodajno mjesto. Tijekom rekonstrukcije promet će se normalno odvijati Dalmatinovom i Smareglinom ulicom pored tržnice, a korisnici servisnog parkirališta tržnice moći će privremeno parkirati ispred zgrade Županije (u Flanatičkoj ulici).

Ukupna vrijednost rekonstrukcije zelene tržnice iznosi 1,1 milijun kuna (s PDV-om), a završetak građevinskih radova planiran je početkom svibnja. Uprava Tržnice moli sve korisnike tržnice za strpljenje i razumijevanje tijekom radova.

Ova je rekonstrukcija samo jedna u nizu od 1997. godine kada se započelo s obnovom pulske tržnice i vraćanjem njezina izvorna oblika koje je osmislio inženjer Lodovic Jacop Münz. Pulska je tržnica otvorena prije 110 godina. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter