Pula: Obnova bivše vojarne

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Državna tajnica Ministarstva pravosuda Barica Novosel obišla je u petak netom zapocete gradevinske radove u bivšoj vojarni Istarskih brigada kamo bi slijedece godine u ovo vrijeme trebali biti preseljeni uredi Županijskog i Opcinskog državnog odvjetništva te Zemljišno-knjižni odjel pulskog Opcinskog suda.

Hrvatska je primila zajam od Medunarodne banke za obnovu i razvoj u svrhu financiranja "Projekta potpore pravosudnom sektoru" te je dio sredstava, gotovo 15 i pol milijuna kuna, namijenila upravo za rekonstrukciju zgrade bivše vojarne u Puli.

- U skladu s reformama pravosuda stalno radimo pritisak na naše ljude da rade više i bolje, stoga mi je jako drago što napokon mogu reci da nešto ulažemo i u poboljšanje njihovih uvjeta rada, navela je Novosel.



U ovom projektu je predvideno zadržavanje postojecih gabarita zgrade, koja ima nešto više od dvije tisuce kvadrata, uz manju dogradnju aneksa u dvorišnom dijelu. Izvodenje radova ugovoreno je s tvrtkom "Lavcevic d. d." iz Splita, dok gradevinski nadzor provodi "Jurcan Projekt d. o. o".

Rok za dovršenje radova je 11 mjeseci od potpisivanja ugovora (koji je potpisan 16. ožujka). Kompletna rekonstrukcija košta 15 i pol milijuna kuna dok su troškovi nadzora dodatnih 360 tisuca kuna. Time ce biti uredena ova godinama devastirana lokacija u samom središtu Pule. (B. PETROVIC, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter