Pula: Obnavlja se Dječji vrtić "Monte Zaro"

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Dječji vrtić "Monte Zaro" još je jedan javni objekt koji će postati "štedljiv" nakon što bude obnovljen uz pomoć sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Radnici čakovečke tvrtke E-sistemi, odabrane na javnom natječaju, oblažu fasadu i ugrađuju novu stolariju na zgradi vrtića. Investicija je to vrijedna 658.260 kuna, od čega 60 posto financira Grad Pula, kao osnivač ustanove, a 40 posto Fond.

No, pitanje na koje od ravnateljice Dječjih vrtića Pula Marize Kovačević nismo dobili odgovor glasi zbog čega radovi nisu završeni do 7. siječnja? Naime, djeca su iseljena još prije Božića, a roditelji su obaviješteni da vrtić neće raditi do 7. siječnja, jer će do tog datuma završiti obnova. Doduše, radnici su počeli oblagati fasadu još prije Božića, no nakon što su djeca iseljena radovi su stali, a nastavljeni su - upravo 7. siječnja kada su se djeca vratila.

Iako smo ravnateljicu Kovačević upitali za objašnjenje, inzistirala je na pisanom odgovoru u kojem je navela tek da je "veći i zahtjevniji dio radova obavljen za vrijeme zimskih blagdana, a programi u vrtiću se provode prema planu i djeca redovito pohađaju vrtić". (M. V. I.)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter