Pula: Objavljena lista za upis djece u vrtiće

Ilustracija (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Ilustracija (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Privremena lista reda prvenstva za upis djece u pulske dječje vrtiće u pedagoškoj godini 2014./2015. objavljena je na internetskim stranicama Grada Pule. Ukupno, za jedinstveni upis u gradske i privatne vrtiće pristiglo je 672 zahtjeva, od kojih 360 za jaslice i 312 za djecu vrtićke dobi.

- Nešto je više pristiglih zahtjeva u odnosu na prošlu godinu, a prema Pravilniku o upisu zahtjevi sa zadovoljenim svim uvjetima, dakle prebivalište roditelja na području grada Pule, da je dijete navršilo 12 mjeseci i da je priložena sva potrebna dokumentacija je 562, a 494 ostvarilo je deset i više bodova. Pristigli zahtjevi odnose se na upis djece za desetosatni i šestosatni program.

Rang lista sastavljena je temeljem bodova, odnosno prema djetetovoj dobi u slučaju istog broja bodova. Povrh ove, objavljena je lista onih koji nisu udovoljili jer nemaju ispunjen neki od navedenih kriterija, rekla je na konferenciji održanoj u povodu objavljivanja liste, zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci.

Predsjednica Povjerenstva za upis djece u dječji vrtiće, Sanja Krizman istaknula je kako podnosioci zahtjeva imaju pravo na ulaganje prigovora i to u roku od pet dana od objave liste. Dakle, to će moći učiniti od 21. do 26. lipnja, donijevši prigovor u Pisarnicu Grada Pule.

Dostavljen u pismenom obliku, prigovor mora sadržavati razloge zbog kojih podnosioci smatraju da nisu dobro bodovani. Inače, Povjerenstvo temeljem OIB-a provjerava ispravnost danih informacija, posebice onih o prebivalištu.

Konačne liste s imenom i prezimenom djeteta te nazivom vrtića u koje je upisano, bit će objavljene u srpnju. Doznajemo na konferenciji i to da je najveća potražnja za upis djece u novi vrtić Zvjezdice, no ondje ima mjesta samo za jasličare. Ukupno, u pulskim vrtićima su na raspolaganju 583 slobodna mjesta. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter