Pula: Objavljen natječaj za gradske stipendije

Ilustracija (M. MIJOŠEK)
Ilustracija (M. MIJOŠEK)

Gradski Upravni odjel za društvene djelatnosti raspisao je jučer natječaj za dodjelu stipendija Grada Pule.

Na temelju Pravilnika za dodjelu stipendija i njegovim izmjenama u akademskoj godini 2013./2014., one se dodjeljuju redovnim studentima koji prvi put upisuju akademsku godinu, za jednu akademsku godinu i ne odobravaju se za vrijeme apsolventskog staža.

Pravo na podnošenje zahtjeva za dodjelu stipendije na preddiplomskom studiju ima tako student, državljanin Republike Hrvatske, koji ima prebivalište na području grada Pule, a koji je u prethodnom školovanju ostvario prosjek ocjena kako slijedi:

za studente prve godine najmanje 4,5 za svaku godinu obrazovanja u srednjoj školi, odnosno najmanje 4,0 za svaku godinu obrazovanja u srednjoj školi, ako je upisan na studiju za zvanje koje je natječajem određeno kao deficitarno.

Za studente druge i treće godine to iznosi najmanje 4,0 na prethodnoj akademskoj godini studija, odnosno najmanje 3,5 na prethodnoj akademskoj godini studija za zvanje koje je određeno kao deficitarno.

Pravo na stipendiju na diplomskom studiju može ostvariti redovni student, državljanin RH koji ima prebivalište na području grada Pule, koji je u prethodnom školovanju ostvario prosjek ocjena od najmanje 4,0 na prethodnoj godini (odnosno zadnjoj godini preddiplomskog studija) odnosno najmanje 3,5 na prethodnoj godini (odnosno zadnjoj godini preddiplomskog studija) za deficitarno zvanje.

Natječaj traje do 11. studenog, a obrazac zahtjeva može se preuzeti u Pisarnici Grada Pule (Stara Tržnica 1) ili na internet stranici Grada Pule www.pula.hr natječaji. Zahtjev se predaje poštom na adresu Upravnog odjela za društvene djelatnosti ( Sergijevaca 2) ili neposredno predajom u Pisarnici Grada Pule. (B. PETROVIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter