Pula obećava novo igralište na kupalištu Stoja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pula obećava novo igralište na kupalištu Stoja Na Gradskom kupalištu Stoja djelatnici Herculanee djelomično su maknuli opremu dječjeg igrališta koje je posljednjih 17 godina služilo mališanima za igru kada nisu u moru. Navodni razlog, kako nam je rekao Vladimir Načinović, koji živi na početku kupališta, je izgubljeni sudski spor u kojem su roditelji djeteta koje ja palo igrajući se na igralima, tužili Grad Pulu.

Načinović, bivši koncesionar, koji je igralište za djecu na kupalištu Stoja napravio 1995. godine, kaže da se u 17 godina na igralištu ozlijedilo prilikom pada samo jedno dijete i to 2004. godine. No, nastavlja, tužba koja je uslijedila tada, a okončana je nedavno, rezultirala je time da je Grad na svojem vlasništvu odlučio ukloniti mogućnost da se slični događaji ponove.

Iz Grada Pule, međutim, stiže drugačije pojašnjenje i obećanje da će se na toj lokaciji već narednog proljeća biti uređeno moderno dječje igralište s ispunjenim svim sigurnosnim uvjetima.

- Do 2004. godine gospodin Načinović, odnosno njegova tvrtka "Naše more", imala je mogućnost korištenja kupališta, a nakon toga je ugovor istekao i nije produžen. Treba napomenuti da je igralo postavio na tu lokaciju bez ikakvih odobrenja i suglasnosti. Kako mi na svim lokacijama gledamo da oplemenimo igrališta tako smo to odlučili i ovdje, a ozljeđivanje djeteta samo je pokrenulo proces. Dosadašnje igralo će se ukloniti jer je opasno i postavit će se drugo, jednako kao i na kupalištu Valkane.

Sigurno će početkom naredne godine, odnosno na proljeće, na toj lokaciji biti postavljena moderna igrala s podlogom koja će jamčiti sigurnost djece, kaže Damir Prhat, pročelnik za komunalni sustav i imovinu, koji ističe da je Grad preuzeo tu obvezu jer se taj dio kupališta nalazi izvan područja nedavno danog u koncesiju pulskoj tvrtki Orijentir. (Tekst i foto G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter