Pula: O Kulturnoj strategiji će se još raspravljati

Komunalna palača (Arhiva GI/M. KOŠTA)
Komunalna palača (Arhiva GI/M. KOŠTA)

Od 18. srpnja do 1. kolovoza gradonačelnik Boris Miletić usvojio je 19 akata među kojima je najznačajniji nacrt Kulturne strategije grada Pule za razdoblje 2014. - 2020. godine. Iako je uvid u nacrt završio danas, javno predstavljanje bit će u utorak, 6. kolovoza, u 10 sati u komunalnoj palači na Forumu.

Na upit kako komentira navode da se sve odvija dosta skromno i bez puno najave, iako je riječ o strategiji koja obuhvaća razdoblje od idućih šest godina, gradonačelnik Miletić odgovorio je da je tijekom izrade nacrta Upravni odjel za društvene djelatnosti uključio veliki broj kulturnih djelatnika, da je cijeli nacrt strategije na internetskim stranicama Grada Pule, da će biti javno prezentiran i da svi ljudi koji se bave kulturom i koji promišljaju kulturne aktivnosti imaju dovoljno vremena uključiti se.

- Uostalom još će se održati i rasprava na Gradskom vijeću gdje vijećnici mogu uputiti i amandmane, tako da je to još daleko od kraja. Ustvari, mi smo s tim tek na početku predstavljanja i želja nam je postići zavidnu razinu konsenzusa. Radi se o strateškom dokumentu u kojem želimo da sudjeluju svi oni koji će je i provoditi, ustvrdio je Miletić.

Na upit kako komentira ponovno osnivanje Odjela za kulturu koji je ukinut prije četiri godine i spojen u jedinstveni Odjel za društvene djelatnosti, gradonačelnik je rekao da je to tek prijedlog iz nacrta strategije, ali još treba sagledati sve primjedbe i prijedloge te vidjeti hoće li se u konačnici doista ponovno osnovati.

- Ne želim prejudicirati odluku Gradskog vijeća na kojem će se u konačnici o tome raspravljati i odlučivati. Ako tako odluče vijećnici, ne vidim razloga zašto to onda i ne bi napravili, ustvrdio je Miletić. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter