Pula: Novo privatno parkiralište s 50-ak mjesta

Treće privatno parkiralište u gradu (D. ŠTIFANIĆ)
Treće privatno parkiralište u gradu (D. ŠTIFANIĆ)

Na raskrižju Rakovčeve i Vukovarske ulice u Puli, na prostoru nekadašnjeg skladišta Istre jučer je otvoreno privatno parkiralište. Broji više od 50 mjesta, a sat vremena parkiranja košta pet kuna. Dnevna karta iznosi 130 kuna, a mjesečna 375 (s PDV-om).

- U Puli kronično nedostaje parkirnih mjesta i odlučeno je da se ide na tu investiciju. Zapravo se radi o svojevrsnom istraživanju jer krajnji je plan na tom mjestu izgraditi garažnu kuću iznad koje će biti hostel, rekao nam je Željko Duić, predstavnik financijskog fonda Sava Kranj, investitora parkirališta i buduće garažne kuće i hostela.

Duić nam veli da posjeduje svu dokumentaciju za obavljanje djelatnosti koju je započeo te da se nada da će se parkiralište pokazati isplativim, odnosno da će se stvoriti mogućnost za gradnju garažne kuće.

Inače, parkiralište na raskrižju Rakovčeve i Vukovarske ulice treće je privatno parkiralište u gradu. Jedno se nalazi u blizini Giardina, s ulazom iz Dobricheve ulice (bivši kino Beograd), a drugo preko puta "žute škole" u vlasništvu poduzetnika Sergia Banovića. U odnosu na cijene parkiranja na gradskim parkiralištima, koje ovisno o zonama stoji od četiri do 16 kuna (na Giardinima), privatni su parkinzi za kunu skuplji. Međutim, za razliku od gradskih, veli Duić, na parkiralištu na Rakovčevoj kupci mjesečnih karata imaju osigurano mjesto, njih maksimalno 15, što nije slučaj s gradskim parkiralištima. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter