Pula: Novo autobusno ugibalište na udaru sunca i kiše

Stajalište u Ulici starih statuta nema još nadstrešnicu, klupu ni tabelu s rasporedom vožnji (D. MEMEDOVIĆ)
Stajalište u Ulici starih statuta nema još nadstrešnicu, klupu ni tabelu s rasporedom vožnji (D. MEMEDOVIĆ)

Nasuprot starog autobusnog stajališta u Splitskoj, prije dva mjeseca uređeno je novo, točno preko puta, u Ulici starih statuta, na Punti. No, za razliku od starog, izvan funkcije, to autobusno stajalište još uvijek nema nadstrešnicu, nema ni klupu, kao ni tabelu s rasporedom vožnji.

"Stajalište je stvarno frekventno, ima jako puno linija, i ujutro bude krcato stajalište, posebno umirovljenika koji idu u grad", priča nam gospođa Milena koja je čekala autobus, a koja nam govori da se zbog nedostatka nadstrešnica najviše žale stariji penzići, koji nemaju gdje sjesti, odložiti torbe, a sada je i čekanje autobusa otežano jer je ugibalište baš na udaru sunca, dok se za kišnih dana ljudi nemaju gdje skloniti.

- Za ostalo nemam prigovora, povezanost je odlična, jer, primjerice, onaj što svakih 20 minuta vozi na Verudelu, staje i na Giardinima. Nedostaje nam linija za Stoju, koja je ukinuta prije dvije godine, najviše zbog odlaska ljeti ondje na kupanje. A žao nam je što nema više linije koja je vozila do Lidla, a kažu, ukinuta je, jer ondje nema ugibališta.

Iz gradskog nadležnog odjela kažu da će se u Ulici Starih statuta postaviti. Proveden je postupak javne nabave, no, zbog nepravilne ponude je morao biti poništen. Stoga je nedavno ponovljen postupak i obavljen odabir najpovoljnijeg ponuditelja pa će sve nadstrešnice planirane za ovu godinu biti montirane do kraja ovog mjeseca. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter