Pula: Novi prilaz groblju cestom podno tvrđave

Pripreme na gradskom groblju su u punom jeku
Pripreme na gradskom groblju su u punom jeku

Ususret blagdanu Svih svetih na pulskom Gradskom groblju u tijeku su opsežne pripreme. Uređuju se prilazne ceste, čiste se parkirne površine i stvaraju one privremene, nasipa se dodatni pijesak uz i okolo staza, okopavaju su stabla čempresa, peru se i uređuju ploče na novom dijelu groblja, kosi se trava…

Sve to da bi se dodatno uredilo posljednje počivalište mnogih Puljana, ali da bi i dostojanstveno dočekalo mnogobrojne građane iz Pule, Istre, ali i inozemstva koji će tog dana tradicionalno obići svoje najmilije koji više nisu s njima.

- Kao i svake godine, pobrinuli smo se da blagdan Svih svetih protekne u miru i dostojanstvu, odnosno da izbjegnemo velike gužve koje se tih dana stvaraju oko groblja i na svim prilazima, rekao nam je direktor Monte Gira Darko Buršić tijekom jučerašnjeg obilaska gradskog groblja.

Kazao je i da će tijekom 1. i 2. studenog prema groblju voziti Pulaprometovi autobusi. Nadalje, nastavio je Buršić, bit će postavljena privremena vertikalna signalizacija te će promet oko prilaza groblju regulirati policija i njihovi djelatnici. Stoga je zamolio građane da se pridržavaju uputa da bi se izbjegla nepotrebna gužva.

- Novost je što smo ove godine osigurali još jedan prilaz prema groblju, odnosno očistili smo i osposobili cestu koja vodi podno tvrđave prema Šijani, veli nam Buršić. (N. SOFTIĆ, snimio M. MIJOŠEK)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter