Pula: Nova vokalna skupina u Zajednici Talijana

Osnovana nova vokalna skupina u pulskom ZT-u (V. BEGIĆ)
Osnovana nova vokalna skupina u pulskom ZT-u (V. BEGIĆ)

Od nedavno u pulskoj Zajednici Talijana djeluje glazbena vokalna skupina mladih koja izvodi glazbu raznih žanrova. Pod vodstvom Irene Vladisavljević, diplomirane profesorice teoretskih glazbenih predmeta s diplomom akademije iz Cetinja, 12 entuzijasta, mahom amatera, dva puta tjedno, ponedjeljkom i četvrtkom od 19 do 20.30 sati provodi vrijeme uz pjesmu.

Skupina, koja još nema ime, nastala je na inicijativu profesorice Samante Stell, poznate pulske flautistice, inače voditeljice porečke glazbene škole i dobitnice državne nagrade za najboljeg glazbenog pedagoga.

- Već smo nekoliko godina razmišljali o tome, a predsjednik pulske Zajednice Talijana Fabrizio Radin želio je da se napokon formira mlada vokalna skupina. Tada sam kontaktirala profesoricu Vladisavljević i sve je nekako spontano krenulo. Željeli bismo doći do brojke od 20 i više članova i zato pozivamo sve zainteresirane, bez obzira imali ili ne glazbeno iskustvo. Za sada imamo osam pripadnica ljepšeg spola i četiri muškarca, veli Samanta Stell koja ističe da joj je vrlo zabavno na satovima pjevanja.

Svi polaznici složili su se da je atmosfera itekako poticajna, kreativna, da se i smiju, šale, ali, kada treba raditi, onda je voditeljica i dirigentica zahtjevna i traži red i rad. (V. BEGIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter