Pula: Nova sezona irskog tradicionalnog plesa

Paul O'Grady (M. MIJOŠEK)
Paul O'Grady (M. MIJOŠEK)

Lena i Paul O'Grady ili plesna skupina Irish Maiden, organiziraju novu sezonu irskog plesa u Puli. Grupa od dvadesetak plesača, pod vodstvom iskusnog voditelja Irca Paula O'Gradyja, već tri godine uspješno savladava korake irskog tradicionalnog plesa te s velikim entuzijazmom kreće u novu sezonu.

Tečaj se održava u Puli ponedjeljkom od 20 do 22 sata na adresi Vidikovac 7, traje tri mjeseca, a upisi traju ovaj i sljedeći tjedan. Svi zainteresirani od 15 do 65 godina su dobrodošli, plesovi nisu zahtjevni, brzo se uči i napreduje, glazba je izrazito vesela i ritmična i stječe se odlična kondicija uz ogromnu količinu pozitivne energije, tvrde Lena i Paul O'Grady.

Svi zainteresirani za detaljnije informacije mogu nazvati na broj 099/592-4156. Inače, plesna skupina Irish Maiden, nastala je prije točno osim godina u Zagrebu, a osnovao ju je Paul O'Grady, Irac iz Dublina, koji već 11 godina živi u Hrvatskoj, najprije u Zagrebu, a od 2010. godine u Vodnjanu. Po struci arhitekt, irskim se tradicionalnim plesovima bavi još od djetinjstva, a svoju je strast prema plesu prenio i na Hrvate, koji se već godinama u velikom broju priključuju ovoj plesnoj skupini.

Paul je, zajedno s Frankom Krajcarom, suorganizator Istarsko-irskog festivala u Fažani te jedan od sudionika Bloomsday festivala - Dani Jamesa Joycea u Puli. Od 2006. godine, tečaj je završilo više od 600 plesača, a grupa je nastupala na brojnim festivalima diljem Hrvatske, kao i u Irskoj na najvećem godišnjem festivalu irske glazbe i plesa na kojem su naši plesači predstavljali pravi kulturološki fenomen. Priču o Paulu i Irish Maidenu popratili su i brojni mediji. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter