Pula: Nova regulacija prometa u Dobrilinoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U subotu stupa na snagu nova privremena regulacija prometa na raskrižju Dobriline i Laginjine ulice u Puli, gdje po novome prednost imaju vozila koja dolaze Dobrilinom ulicom iz smjera Arsenalske, odnosno bulevara, te skrecu u Laginjinu ulicu. Dosad su, po pravilu desne strane, prednost imala vozila koja su dolazila Dobrilinom ulicom iz smjera Radiceve, te su na istom mjestu kao i vozila s bulevara skretala u Laginjinu ulicu

Ovakva regulacija prometa dobila je odobrenje do 9. rujna 2013. godine, kada bi, prema sadašnjoj odluci, prometnu signalizaciju trebalo vratiti u prvobitno stanje.

- Kao što sam svojevremeno naglasio, kontinuirano analiziramo stanje u prometu i pokušavamo izvidjeti sve mogucnosti kako bi nešto unaprijedili ili poboljšali. Tako smo vec ranije donijeli nekoliko odluka, a sada idemo u ovu izmjenu. Tijekom noci radnici Pula parkinga iscrtavat ce novu prometnu signalizaciju koja ce vec u subotu stupiti na snagu, naglasio je procelnik za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat te pojasnio da vozaci iz Radiceve prije dolaska do tog raskrižja imaju puno više alternativa nego oni s bulevara.

U tu svrhu, pojašnjava procelnik, izraden je prometni projekt, a nadležni upravni odjel izdao je odobrenje za privremenu regulaciju prometa u slucaju izvodenja gradevinskih radova na javnim prometnim površinama. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter