Pula: Nova regulacija prometa oko Danteovog trga

Nesavjesnih vozača ima sve više
Nesavjesnih vozača ima sve više

Zbog sve veće gužve u centru Pule, ali i navike dolaženja vozilom "do vrata", sve je teže naći slobodno parkirno mjesto. O onim besplatnim mjestima ne valja ni razmišljati: pravi su zgoditak postala već i ona pod naplatom.

Unatoč tome, vozači su sve domišljatiji, o čemu svjedoče i ove fotografije snimljene ovih dana oko Danteovog trga. Taj je trg pješačka zona. Ili nije, upitala se naša čitateljica koja je fotografije i poslala.

- Upravo zbog problema na toj lokaciji naručili smo izradu projekta regulacije prometa koji obuhvaća potez od Danteovog trga te ulice Hermana Dalmatina i Držićevu, rekao nam je pročelnik za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat.

Kaže da prijedlog predviđa jednosmjerni promet iz pravca Danteovog trga prema Držićevoj te obilježavanje parkirnih mjesta za automobile i motocikle. Zadržala bi se postojeća rezervirana mjesta za opskrbu.

- Očekujemo da će taj projekt biti završen i dostavljen na pregled u idućih 10-ak dana, nakon čega će se zatražiti suglasnost Mjesnog odbora, kaže Prhat.

Inače, po informacijama iz resornoga gradskog odjela, na Danteovom je trgu od 1. siječnja do 17. srpnja izdano 537 upozorenja i obavijesti o prekršaju. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter