Pula: Nova lista prvenstva za gradske stanove

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

U posljednjih šest mjeseci gradonačelnik Boris Miletić usvojio je 29 akata, među kojima je većina već usvojena na sjednici Gradskog vijeća, poput odluke o izradi ciljanih izmjena i dopuna GUP-a i izradi UPU-a Sv. Katarina – Monumenti, izvješća o izvršenju Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2012. godinu, dodjeljivanja na uporabu Fratarskog otoka Uljanik Standardu te potvrde ovogodišnjih laureata za gradske nagrade.

Od "friških" odluka ističe se ona o objavi poziva za podnošenje zahtjeva za davanje u najam stanova u vlasništvu Grada, odnosno definiranju Liste za gradske stanove koja se izrađuje svake četiri godine. Poziv će biti objavljen u Glasu Istre te  na web stranici Grada Pule www.pula.hr i oglasnoj ploči Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu.

Pravo na podnošenje zahtjeva imaju građani koji ispunjavaju uvjet da su državljani Hrvatske, imaju prebivalište na području Pule najmanje deset godina bez prekida, nemaju već u najmu gradski stan ili stan ili kuću u privatnom vlasništvu na području Hrvatske te nisu otkupili stan na kojem postoji stanarsko pravo. Također, prosječan neto prihod po članu domaćinstva ostvaren u prethodnoj godini ne smije prelaziti 50 posto prosječne mjesečne plaće u Hrvatskoj, te da nemaju nepodmirenih dugovanja prema Gradu i da se nisu doveli u nepovoljan stambeni status prodajom ili darovanjem stana ili kuće. Navedene uvjete trebaju zadovoljiti svi članovi domaćinstava.

Lista prvenstva za davanje gradskih stanova u najam određivat će se na osnovu uvjeta i mjerila o dužini prebivališta na području Pule, godinama radnog staža, broju članova obiteljskog domaćinstva, godinama života, zdravstvenog i socijalnog stanja. Zahtjevi sa svom potrebnom dokumentacijom koja potvrđuje navedeno predaju se u Pisarnicu Grada Pule, Stara tržnica 1, ili poštom na adresu Grad Pula, Upravni odjel za komunalni sustav i imovinu, Pula, Stara tržnica 1, u roku od 30 dana od objave poziva, a prijedlog liste, koja se utvrđuje za razdoblje od naredne četiri godine, bit će objavljen 45 dana od zaključenja poziva. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter