Pula: Nova dječja gradonačelnica Lara Kapeloto

Zamjenica gradonačelnika i nova dječja gradonačelnica (D. MEMEDOVIĆ)
Zamjenica gradonačelnika i nova dječja gradonačelnica (D. MEMEDOVIĆ)

Nova dječja gradonačelnica je Lara Kapeloto, učenica osmog razreda Osnovne škole Šijana. Odlučili su to predstavnici Dječjeg gradskog vijeća koji su novog gradonačelnika i njegovog zamjenika birali u Komunalnoj palači u povodu obilježavanja Međunarodnog dana prava djeteta. Njezina zamjenica je Emili Dragaš iz istog razreda i iste škole.

Izboru je prisustvovala i zamjenica gradonačelnika Elena Puh Bleci koja je navela da se Dječje gradsko vijeće bira već četvrti puta, a gradonačelnik odnosno gradonačelnica treći puta. Ovo je, kako je napomenula, odličan način da se čuje i "glas djece" te da najmlađi aktivno participiraju u donošenju odluka koje se i njih tiču.

- Čast mi je imati ovako odgovorno i aktivno Dječje gradsko vijeće, iza vas su ostali mnogi odlični projekti poput Humanitarne čajanke i nadam se da će i novi saziv nastaviti s takvim radom, navela je Puh Belci dodavši da će im gradska uprava u tome biti partner, podrška, ali i financijeri.

Mladim vijećnicima obratila se i voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Ileana Zahtila Blašković iz Društva naša djeca koja je navela da ovo društvo koordinira sastanke i aktivnosti između dječjeg gradskog vijeća i gradske uprave. Inače, gradsko vijeće ima 20 članova te tri počasna, a čine ga po dva predstavnika učenika sedmih i osmih razreda iz svih pulskih osnovnih škola koji su u učeničkom vijeću škola. Kao jedan od projekata koji su mladi vijećnici osmislili posebno je istaknula humanitarnu čajanku, a koja će se odvijati i dalje.

Novoj gradonačelnici čestitala je i dosadašnja dječja gradonačelnica Katarina Jurić poželjevši joj sreću na "novom poslu" te je podsjetila sve nove vijećnike da im pripada velika čast da predstavljaju djecu cijeloga grada. (B. PETROVIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE.


Podijeli: Facebook Twiter