Pula: Nova bolnica čeka potvrdu ministra financija

Ilustracija (Arhiva/GI)
Ilustracija (Arhiva/GI)

Nakon što je završio natječaj za kredit za gradnju nove bolnice u Puli, povjerenstvo za odabir odabralo je najpovoljnijeg ponuđača, Erste banku za iznos kredita od 300 milijuna kuna. Međutim, taj izbor mora potvrditi i ministar financija u Vladi Republike Hrvatske Slavko Linić jer država daje jamstvo za povrat tog kredita.

Kako saznajemo od Valerija Drandić, načelnika uprave Istarske županije i predsjednik Upravnog vijeća županijske Opće bolnice Pula, osim što se čeka suglasnost za ovih 300 milijuna, čeka se i suglasnost HABOR-a za preostalih 300 milijuna kuna kredita.

- Ukupna kamata na tih 600 milijuna bit će u konačnici ispod 4 posto što je, smatram, vrlo prihvatljivo. Stoga smo i veliki optimisti što se tiče dobivanja suglasnosti iz Ministarstva financija. Naše je mišljenje da je ta suglasnost trebala već stići, a nije, tako da to već kasni. Iskreno se nadam da je to zbog prezauzetosti ministra, a ne zbog nekog drugog razloga, ustvrdio je Drandić.

Valja podsjetiti da je natječaj za kredit prvi puta poništen, jer je stigla samo jedna i to nevažeća ponuda, a sada je očito da je drugi natječajni krug bio uspješan. Možda je tome pridonijela i činjenica što je u drugom natječaju skraćeno vrijeme otplate kredita s 20 na 15 godina i vrijeme počeka s pet na tri godine. Drandić najavljuje i skorašnji natječaj kojim će tražiti izvođača radova. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter