Pula: Noćas radovi u Flaciusovoj ulici

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Iz tvrtke Pragrande obavještavaju građane da će noćas od 22.30 do 00.30 izvoditi radove u oknu kanala Pragrande u Flaciusovoj ulici, kod zgrade glavne pošte, zbog čega će na snazi biti privremena regulacija prometa. Radovi se sastoje, kako pojašnjavaju, od ulaska ronioca u okno radi pripreme infrastrukture za postavljanje mjerača protoka u kanalu Pragrande.

Mjerenjem protoka će se steći bolji uvid u funkcioniranje kanala u raznim uvjetima kao što su suša i oborinsko nevrijeme. Mjerači će u kanalu mjeriti vrijeme i volumen protoka da bi se na taj način odabralo najpovoljnije rješenje otklanjanja neugodnih mirisa.

- Izrada projekta po objavljenom natječaju dodijeljena je Građevinskom fakultetu u Splitu. Osnova projektnog zadatka sastoji se u pronalasku optimalnog prijelaznog tehničkog rješenja do konačnog razdvajanja fekalne i oborinske kanalizacije kanala Pragrande, vele iz ove tvrtke te dodaju da će se sutra ujutro od 4 do 6 sati obaviti i snimanje i ispitivanje kanalizacije za potrebe EU-projekta Pula Centar u sljedećim ulicama: Anticova, Dobrilina, Laginjina, Arsenalska, Narodni trg, Smareglina i Dalmatinova, a navedene aktivnosti nastavit će se i tijekom mjeseca prosinca. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter