Pula: Noćas jaka, na udare i orkanska bura

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Na današnju dojavu Županijskog centra 112 da se tijekom večernjih sati te noći na sjevernom Jadranu očekuje jaka i olujna, a na udare i orkanska bura, Stožer zaštite i spašavanja Grada Pule preporučio je građanima dodatan oprez prilikom boravka na otvorenom prostoru. Također, preporučio je da se pridržavaju uputa i da dobro zatvore sve prozore i vrata, spuste rolete ili zatvore prozorske kapke, da vode računa o mogućnosti pada crijepa s krova, grana s drveća i slično.

Vlasnicima osobnih vozila savjetuju da ne ostavljaju vozila ispod drveća zbog opasnosti od loma grana ili rušenja stabla. Vozači moraju poštovati upozorenja i zabrane nadležnih službi, a one koje orkanski vjetar zahvati na otvorenoj cesti, Stožer savjetuje da zaustave vozilo izvan prometnice, po mogućnosti u prirodnoj zavjetrini.

Vlasnicima brodica savjetuju da pronađu siguran, od vjetra i valova zaklonjen vez za svoju brodicu ili čamac ili da ih izvuku na suho, da za jakog vjetra na moru ne koriste laka plovila bez motora jer ih vjetar može odnijeti na otvoreno more i prevrnuti plovilo ili ga baciti na hridi ili obalne stijene. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter