Pula: Noć Delfina - noć brodeta i buzare

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Noć Delfina naziv je fešte koja se u subotu navečer održala u istoimenoj lučici u režiji Pomorsko-sportskog društva Delfin iz Pule. Akcent organizatora bio je na dobroj kuhinji pa se 15 volontera, članova društva, uhvatilo ukoštac s pripremom morskih delicija.

Isprva su posjetiteljima zabave, za koje se procjenjuje da ih je bilo par stotina, podijeljene sardele, a uslijedio je brodet. Zanimljivo je da su kuhari palentu, nakon što su je skuhali na licu mjesta, izlili na stol pa je prava atrakcija nastala dok su je rezali za porcije s brodetom.

Ogromnu količinu školjaka, pedoća, kuhali su na buzaru u velikoj padeli koja se inače koristi za besplatne prigodne marende za građane na pulskim tržnicama i trgovima. Kako organizatori ističu, podijeljeno je sveukupno oko 500 porcija sva tri slijeda.

- Sljedeću feštu imamo 16. kolovoza, kada će se na Delfinu kuhati brodet i fišpaprikaš. Imamo ljude koji vole i jedno i drugo, a i jedno i drugo je riba, najavio nam je jedan od kuhara Rajko Stojadinović. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter