Pula nije samo Arena

Prezentacija projekta 'Razgled Pule za turističke djelatnike' (M. ANGELINI)
Prezentacija projekta 'Razgled Pule za turističke djelatnike' (M. ANGELINI)

Danas je počeo projekt "Razgled Pule za turističke djelatnike" koji zajednički organiziraju Turistička zajednica grada Pule, Arheološki muzej Istre, Povijesni i pomorski muzej Istre i Društvo vodiča. Osnovni cilj projekta je prezentiranje Pule, i to za one osobe, tvrtke ili agencije s kojima turisti najčešće imaju direktan kontakt.

- Mnogima je na spomen Pule prva asocijacija bolnica ili eventualno Arena, no Pula je više. Bogata je povijesno-kulturnim spomenicima ali ih je malo tko iz Istre detaljno razgledao i čuo detalje i zanimljivosti o njima, rekla je direktorica pulskog TZ-a Sanja Cinkopan Korotaj.

Ako oni koji su u direktnom kontaktu s turistima, poput recepcionara ili djelatnika turističkih agencija, i sami dožive čari pulskih spomenika, muzeja ili galerija, lakše će i bolje uputiti goste kamo da idu i što trebaju vidjeti u našem gradu.

S njom su se složili i ravnatelji Arheološkog te Povijesnog i pomorskog muzeja Istre Darko Komšo i Gracijano Kešac, kazavši da očekuju dobar odaziv te obostranu korist od projekta.

Prvi gosti u projektu bili su Novigrađani, koji su uz vodstvo predsjednice pulskog Društva turističkih vodiča Rossane Matejčić Miljević obišli najprije Zerostrasse, potom muzejsko-galerijski prostor Sveta srca, Kaštel, Augustov hram te Arenu. Ondje su pak gosti iz Novigrada kušali rakiju OPG Banković te novi Puljankin sladoled "Gelato antico", a kao dar za kraj obilaska gosti su dobili nekoliko zlatnika Pule, doduše - čokoladnih.

Projekt se nastavlja i idućih dana, kada se očekuju gosti iz drugih istarskih gradova. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter