Pula nije nesigurnija od drugih gradova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Pula nije najnesigurniji grad u Hrvatskoj. Ništa se tu dramaticno ne dešava i gradani nisu ništa nesigurniji nego u ostalim gradovima Hrvatske", odgovorio je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko na pitanja novinara nakon susreta sa županom Ivanom Jakovcicem i gradonacelnikom Pule Borisom Mileticem u cetvrtak u pulskom sjedištu Županije.

Objasnio je da su istraživaci casopisa "Zaštita" po kojima je Pula najnesigurniji grad u Hrvatskoj koristili pogrešne parametre. Karamarko je prije spomenutog susreta boravio u radnom posjetu Policijskoj upravi istarskoj gdje je održan prošireni kolegij na celu s novim nacelnikom PU istarske Mladenom Blaškovicem.

"Bio je ovo radni posjet koji smo iskoristili i za promociju nedavno postavljenog nacelnika Policijske uprave istarske. Razgovarali smo o dosadašnjim rezultatima rada i perspektivama za dalje", rekao je.

Potvrdio je da je podnio tužbu protiv saborskog zastupnika SDP-a Slavka Linica, zbog objeda koje je iznio na njegov racun u vezi sa slucajem "Tržnica", a u sudskom je sporu i s Domagojem Margeticem koji je ga je povezao s kriminalnim radnjama.

"Upravo zbog takvih tvrdnji tužio sam Margetica. Radi se o opasnim optužbama i zlocestim konstrukcijama koje nemaju veze sa stvarnošcu. Mene optužuje da sam švercao drogu, da organiziram ubojstva, pa to je katastrofa, to je monstruozno.

Sve sam to trpio nekoliko godina misleci da se radi o dobrom vicu, no nakupilo se toga. Da je istina samo jedan posto onoga što tvrdi, zaslužujem šest, sedam doživotnih kazni zatvora. On je u to umiješao i predsjednika Republike, bivšeg predsjednika Mesica i bivšeg premijera. Radi se o teškom blacenju mog ugleda, širenju lažnih i opasnih vijesti. Ako je ministar unutarnjih poslova takav kakvog ga on opisuje, onda kakva je to država?", pita se Karamarko.

Komentirajuci borbu protiv kriminala i korpucije kazao je da je sada situacija u Hrvatskoj gotovo povijesna.

"Jedna je stvar ako imate imaginarne optužbe, a druga je stvar realna borba protiv korupcije. Mi smo napravili revolucionarni iskorak. Nigdje u Europi nemate takvu situaciju kao kod nas: bivšeg potpredsjednika Vlade u pritvoru, kazneni postupak protiv bivšeg ministra obrane, 30,40 vrhunskih menadžera kazneno prijavljenih zbog osnovane sumnje da su pocinili neke nezakonite radnje. To govori o našem karakteru i borbi protiv kriminala", izjavio je Karamarko.

Na pitanje o suradnji austrijskih istražitelja i naše policije vezano za istragu u Hypo banci i investicije Hypo banke u Istri kazao je da je suradnja austrijskih istražitelja i Državnog odvjetništva odlicna i da je to sve što u vezi s tim može reci.


Podijeli: Facebook Twiter