Pula: Nezgoda na aerodromu bez vecih posljedica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za detalje o manjem incidentu koji se u srijedu dogodio u pulskoj zracnoj luci direktor Bruno Rogovic zbog svoje nas je odsutnosti uputio na Andriju Kuzmanica, voditelja prometno-tehnickog sektora i razvoja u zracnoj luci.

Kako doznajemo, radi se o manjem zrakoplovu generalne avijacije tipa piper 46 koji je oko 13.50 sati prilikom polijetanja imao manji tehnicki kvar kada mu se uvukla desna noga glavnog stajnog trapa, pri cemu je zrakoplov legao na pistu.

- Ni jedna od cetiri osobe u avionu, dva clana posade i dva putnika, nije ozlijedena. Službe zracne luke pravovremeno su intervenirale, a kako veli Kuzmanic, ogradujuci se pritom od, kako je rekao, eventualnog špekuliranja - oštecenja zrakoplova su manjih razmjera.

Zracna luka bila je zatvorena do 16.35 sati, a zrakoplov redovnog leta Croatia Airlinesa s unaprijed najavljenim kašnjenjem sletio je u 16.40.

U odlasku taj je isti zrakoplov ukupno kasnio 42 minute. Osim što se za uzlijetanje jednog manjeg aviona trebalo pricekati sat i pol, veceg utjecaja na rad aerodroma nije bilo, doznajemo od Kuzmanica.

Nakon ocevida djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova, na mjesto incidenta su stigli zrakoplovni istražni inspektori iz Agencije za istraživanje nesreca pri Ministarstvu prometa i veza.


Podijeli: Facebook Twiter