Pula: Nepropisno vozio dijete i izvrijeđao policajca

Ilustracija (K. TADIJIĆ)
Ilustracija (K. TADIJIĆ)

Vozaču alfa romea, Puljaninu u dobi od 43 godine, zbog prometnih prekršaja i omalovažavanja policijskog službenika slijedi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Njega je u četvrtak oko 10.35 sati u blizini pješačkog prijelaza u Ulici Ljudevita Posavskog uočio policijski službenik koji je, u sklopu akcije ''Poštujte naše znakove'', obavljao mjere pojačane zaštite djece u prometu. U jednom trenutku policajac je uočio alfa romeo, pulskih oznaka, u kojem se na suvozačevom sjedalu nalazilo dijete mlađe dobi.

Dijete, kao ni 43-godišnjak koji je upravljao automobilom nisu bili vezani sigurnosnim pojasom te se policijski službenik uputio za njima. Alfa se zaustavila u Kupelwieserovoj ulici, a nakon što mu je policajac kazao da je počinio prekršaj, 43-godišnjak je počeo vikati i vrijeđati ga, iako se dijete cijelo vrijeme nalazilo pored njega.

Takvim je ponašanjem 43-godišnji Puljanin počinio prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, izvijestila je PU istarska. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter