Pula: Nepoznati psi ubili bređu kobilu

Zbog napada psa životinji je popustilo srce
Zbog napada psa životinji je popustilo srce

Prije nekoliko dana na poljani koja se nalazi na razmeđi gradova Pule i Vodnjana, točnije između Vodnjanske i Galižanske ceste, vlasnik kobile Gare, Marijan Krakar, našao ju je mrtvu. S njom je na ispaši bio i mladi pastuh, no on je preživio. Razlog vjerojatno leži u činjenici da je kobila bila vezana, a mladi konj, inače njeno dvogodišnje ždrijebe, odvezan. A po svemu sudeći riječ je o napadu za sada nepoznatih pasa.

- Kada smo došli po konje na pašu našli smo kobilu mrtvu, dok je njeno ždrijebe bilo živo. Čovjek koji živi u blizini, a tu je baš u to vrijeme prolazio sa svojom unukom, rekao nam je da je čuo kako konji njište i vrište, ali mislio je da su se od nečega uplašili i da će se smiriti. No, isto tako mi je rekao da mu se čini da su ih napali psi, što bi potvrdile i ozljede koje smo našli poslije na Gari, ali ništa konkretnije nije nam znao, ili nije htio reći, ispričao nam je još vidno potresen cijelim događajem vlasnik kobile Marijan Krakar.

Dodaje da ne zna o čijim je psima riječ, da li su lutalice koje napadaju u čoporu ili su bili od nekog berača šparuga kojih ovih dana upravo u tom području ima puno. Kako bilo, ogromna šteta je učinjena, a vlasnik samo želi znati što se točno dogodilo. Prema procjeni, Gara, inače hrvatski sportski konj, bila je vrijedna barem dvije tisuće eura, a usto je bila i ždrjebna te je s njom uginulo i ždrijebe. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter