Pula nema za bazen, uzda se u Končara

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Gradski bazen je nedosanjani san Pule, valjda jedinog većeg grada u Hrvatskoj koji nema ni 25-metarski ni olimpijski vodeni prostor. Novo obećanje Puljanima prije pet dana ponudio je aktualni gradonačelnik Boris Miletić na dočeku zlatnog pulskog vaterpolista Damira Burića. Nezadovoljstvo Puljana osjetilo se upravo na dočeku, mnogobrojna nerealizirana obećanja dosadašnjih gradskih vlasti kod građana su izazvala opravdani revolt jer praktički nije bilo gradonačelnika koji Puljanima u prošlosti nije obećao bazen. Upravo stoga su se prilikom dočeka zlatnog pulskog vaterpolista prilikom najave govora gradonačelnika čuli zvižduci. Znao je Miletić zbog čega su upućeni, stoga je odmah i poručio kako je bazen prioritet te će biti sagrađen. Par dana kasnije ponovno smo ga upitali za izgradnju bazena.

- Više puta sam dosad isticao da je Puli, nakon izgradnje Gradskog stadiona "Aldo Drosina" i atletske staze na SRC-u Uljanik-Veruda, osnovni prioritet sportske infrastrukture izgradnja gradskog bazena. Nažalost, u ovom trenutku gradski proračun ne može podnijeti takvu kapitalnu investiciju, ali se zato oslanjamo na razvoj projekta koji bi Puli trebao donijeti bazen. Jedan takav realizirat će se na Sv. Katarini-Monumentima, gdje je predviđena izgradnja velikog bazena kako je obećao Danko Končar, koncesionar tog područja, kaže gradonačelnik Boris Miletić.

- Ukoliko se bazen na Monumentima ne realizira, a ne vidim razloga zašto se ne bi realizirao jer imamo čvrste garancije i bankovna jamstva, onda je takav objekt prioritet Grada. Ističem da su u tijeku izmjene i dopune prostornih planova koje će omogućiti planiranje bazena na Sv. Katarini-Monumentima i realizacija bazena na tom području je vrlo izgledna jer je ideja Danka Končara da to područje postane sastavni dio Pule koji će živjeti 365 dana u godini. Da bi se u tome uspjelo, potrebno je ponuditi javne sadržaje, a među njima je i bazen, zaključuje gradonačelnik.

Ovakve riječi u svim Puljanima koji (pre)dugo godina priželjkuju izgradnju gradskog bazena izazvale bi daljnju skepsu, međutim, poduzetnik Danko Končar uistinu je obećao, i što je još važnije, želi Puli sagraditi bazen. I to ni manje ni više nego olimpijski. (Goran ROJNIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter