Pula: Nema više parkiranja u Smareglinoj i Laginjinoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zatvaranjem rive zbog izgradnje obalnog kolektora od ožujka ce u središtu Pule na snazi biti drugacija regulacija prometa. Da bi se u najužem središtu prometovalo uz što manje poteškoca, od mnogih se službi ocekuje pomoc.

Iako Pulu tijekom svake turisticke sezone snadu prometne gužve i cepovi, riva ce biti zatvorena puno duže, cak 17 mjeseci. Kada se tome doda i zatvaranje za promet dijela Zagrebacke ulice od žute do Medicinske škole, odnosno od Rakovceve do Ulice Rižanske skupštine, takoder od 1. ožujka, jasno je da vozacima preostaje samo da budu disciplinirani i strpljivi.

Službe koje bi trebale pomoci u što lakšem odvijanju prometa prvenstveno su prometna policija i prometni redari te pauk Pulaparkinga, ali i pripadnici jedinice prometne mladeži, od kojih se ocekuje puno veca uloga i sudjelovanje u reguliranju prometovanja najužim središtem grada.

- Promet iz Amfiteatarske ulice usmjerit ce se u Carrarinu, što omogucuje da se semafor pri kraju Istarske ulice stavi izvan funkcije da bi se promet s Giardina odvijao neometano. Usto su dio Ulice Dubrovacke bratovštine, Poljana svetog Martina i dio Vukovarske pretvoreni u dvotracnu jednosmjernu ulicu, pojasnio je resorni procelnik Damir Prhat.

- Djelovanje prometne mladeži bit ce potrebno na Giardinima, kod pješackih prijelaza nadomak Portarate i kod Fine, da se ne bi stvarali prometni cepovi. Mora se sprijeciti bilo kakvo zaustavljanje vozila u Smareglinoj i Laginjinoj ulici, a mladim prometnicima konstantno ce na raspolaganju biti prometni redari i pauk Pulaparkinga, kaže procelnik.

- Vec od ponedjeljka osam pripadnika jedinice prometne mladeži izaci ce na ulice središta grada da bi se uhodali dok preregulacija ne pocne, rekao je Dubravko Šliber, pomocnik nacelnika prometne policije, pod cijom je ingerencijom ova jedinica.


Podijeli: Facebook Twiter