Pula: Nema više parkiranja kod kazališta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovog vikenda u dijelu Smaregline ulice kod zgrade Istarskog narodnog kazališta ukinut ce se parkiranje na lijevoj traci prometnice.

Naime, od skretanja u Ciscuttijevu ulicu do semafora kod kazališta uvodi se dvotracni promet ne bi li se povecala protocnost raskrižjem, odnosno omogucilo da se iz lijeve trake brže nastavi prometovanje u Anticovu ulicu (pored Doma branitelja), a iz desne trake prema Giardinima. Vracanjem funkcionalnosti lijevoj traci prometnice ukida se desetak parkirnih mjesta uz zgradu INK-a.

- Obilježavanje prometnih traka izvest ce se tijekom blagdana a nova regulacija prometa pocinje vrijediti od iduceg radnog tjedna. Ujedno ce se u tom dijelu ulice ukloniti metalni stupici na nogostupu jer se pokazalo da smetaju u pješacima - nogostup je preuzak, posebice osobama s invaliditetom te majkama s kolicima, pojašnjava Damir Prhat, procelnik gradskog komunalnog odjela.

Nova regulacija prometa u završnom dijelu Smaregline ulice trebala bi povecati protocnost na potezu Trg Republike - tržnica - kazalište, koji je uz Giardine jedan od najzagušenijih, pogotovo ljeti, a posebice od zatvaranja rive za promet. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter