Pula: Nema interesa za najvrjednije zemljište

Pulska obilaznica (E. STRENJA)
Pulska obilaznica (E. STRENJA)

Grad Pula na dva je natječaja prodao gradsko zemljište te iznajmio poslovne prostore, pri čemu je od prodaje zemljišta zaradio 54 tisuće eura, a mjesečno bi od zakupa devet poslovnih prostora trebao prihodovati po 80 tisuća kuna.

Na natječaju su prodane četiri čestice, od kojih onu koju namjerava kupiti Tomić&Co., generalni zastupnik BMW vozila, treba potvrditi Gradsko vijeće, a riječ je o zemljištu nadomak zgradi Croatia osiguranja za 304 tisuće eura, odnosno gotovo 2,3 milijuna kuna. Međutim, na ovom natječaju iznova su se našle dvije čestice uz obilaznicu podno Kaštanjera, ukupne površine 19.700 četvornih metara, procijenjene na gotovo tri milijuna eura, za koje se nije našao nijedan zainteresirani kupac. Riječ je o česticama za koje su interes ranije iskazivali veliki gospodarski subjekti poput Konzuma, no očito je u vrijeme krize riječ o prevelikom kolaču.

Najveću cijenu mjesečnog zakupa, gotovo 16,5 tisuća kuna, odnosno 144 kune po kvadratu, plaćat će zagrebački Nina Commerce za 114 četvornih metara, najveći prostor na natječaju, na adresi Istarska 12. Veću cijenu kvadrata postigao je prostor na Giardinima 11, gdje će trgovačko društvo D&A plaćati mjesečni zakup od 14.222 kune, odnosno 168 kuna po četvornom metru. Ipak, rekorder na natječaju bio je prostor na adresi Benediktinske opatije 1 površine gotovo 47 kvadrata za koje će Campo Marzio plaćati mjesečno 12.636 kuna, odnosno 270 kuna po četvornom metru. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter