Pula: Nazorova gotova do kraja mjeseca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedinstvena izgradnja oborinske odvodnje kanalizacijskog sustava u Nazorovoj ulici, koja bi trebala riješiti problem poplavljenosti lokacije oko Trga Republike prilikom svake jace kiše, za gradske vlasti predstavlja prioritetni projekt koji bi im trebao riješiti veliku brigu. Medutim, stanarima Nazorove ulice, cini se, strpljenje je pri kraju.

Iako to nije ništa neuobicajeno za pulsku svakodnevicu prilikom svake javne gradnje, iz odgovora koje smo dobili, stanari ce se trebati strpjeti do kraja mjeseca "zbog objektivnih poteškoca na gradilištu".

U utorak su bageri izvodaca radova tvrtke Cesta operirali kod Zavoda za javno zdravstvo sve do kraja ulice. Medutim, u 50-ak metara gornjeg dijela ulice, od križanja s Kranjcevicevom do Mažuraniceve, cinilo se da su radovi okoncani. Upravo stoga cudi da nije asfaltiran barem taj dio ulice.

Kod stanara takvo stanje izaziva, malo je reci, blagu ogorcenost, pogotovo što smatraju da im nije ostavljen niti dovoljno širok prolaz uz rubove zgrada kojim trebaju prolaziti.

- Nisu problem radovi i cinjenica da se trebamo strpjeti kada se nešto gradi jer ce nakon toga sve biti puno bolje i ljepše, vec se jednostavno nije mislilo na stanare, prolaznike i naš koliko-toliko normalan život. Pogotovo na stanare koji moraju preskakati kanale i hodati po gradilištu da bi išli na posao ili kuci. Što ce tek biti kada djeca krenu u školu, rekao nam je stanar gornjeg dijela Nazorove ulice koji se nije želio predstaviti.

- Svjesni smo poteškoca, ali rijec je o gradilištu gdje se uistinu radi. Treba istaknuti i objektivne poteškoce. Naime, na lokaciji ispod prometnice naišli smo na glinu koja ne dozvoljava kvalitetnu zbijenost i samo stoga gornji dio Nazorove ulice nije još asfaltiran, rekao je Damir Prhat, procelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu.

- Buduci da nam je prethodilo mjesec i pol dana kišnog perioda, potrebno je promijeniti podlogu da bi se radovi u potpunosti okoncali, obrazložio je Prhat.

Istice da ce se upravo zbog nekvalitetne podloge skinuti pola metra postojece razine materijala i nanijeti nova podloga, tzv. geotekstil, nakon cega ce biti moguce zapoceti asfaltiranje.

- Vecina posla duž Nazorove ulice vec je obavljena, štoviše, instalacije su vec postavljene i u donjem dijelu ulice i ukoliko nas vremenske prilike posluže do kraja mjeseca Nazorova bi trebala biti asfaltirana u cijelosti, zakljucuje procelnik.


Podijeli: Facebook Twiter