Pula: Naziru se konture budućeg rotora

Konačno se naziru kontrure budućeg pulskog rotora (M. ANGELINI)
Konačno se naziru kontrure budućeg pulskog rotora (M. ANGELINI)

Koliko god je, opravdano, bilo negodovanja zbog spore izgradnje kapitalnog infrastukturnog projekta u Puli, kružnog toka na ulazu u grad u Šijani, danas je slika potpuno drugačija. Radnici su od ranog jutra do kasno poslije ponoći zdušno u poslu kako ne bi "naljutili" nadležnog ministra prometa Sinišu Hajdaša Dončića koji je izjavio da je krajnji rok za završetak rotora 1. srpnja. Time je ministar za mjesec dana prolongirao rok dovršetka koji je početkom radova najavio direktor Hrvatskih cesta Edo Kos.

- Radovi su se itekako intenzivirali, radi se u dvije smjene od 6 sati ujutro do dva nakon ponoći. Ukoliko se ovako nastavi, odnosno, ne bude li nepredviđenih objektnih razloga koji bi usporili radove, sasvim sigurno će kružni tok biti okončan, kako je ministar Hajdaš-Dončić rekao, 1. srpnja, rekao nam je Ivan Davidović, predstavnik pulske ispostave Hrvatskih cesta, nositelja ovog projekta.

Projekt izgradnje velikog rotora na ulazu u grad i pretvaranja dijela Šijanske ceste do skretanja za Mercator u četverotračnu prometnicu prva je faza projekta rekonstrukcije prometnice do Stancije Peličeti. Prva faza vrijedna je 55 milijuna kuna (s PDV-om), a radovi su počeli sredinom veljače. Investitor su Hrvatske ceste, a izvođači zajednica Cesta-Viadukt-GP Krk. Projekt je odavno predmet političkih natezanja i spočitavanja i prigovaranja, a Puljani, i stanovnici okolnih općina koji gravitiraju Puli, bore se s prometnim gužvama na tom ulazu u grad i industrijskoj zoni.

- Konture budućeg kružnog toka već se naziru. Praktički su već pred završetkom zemljani radovi i bit će vrlo brzo zgotovljeni. Usporedo se radi na izmještanju TK i električnih instalacija, a već je započela izgradnja i fekalne i oborinske odvodnje. Kada se izgradi "nasip" i radovi na instalacijama budu okončani, pristupit će se izgradnji kolničke konstrukcije, odnosno prometnih površina i rubnjaka, pojašnjava Davidović. (Goran ROJNIĆ; snimio Manuel ANGELINI)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter