Pula: Nastavljen štrajk učenika Medicinske škole

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Štrajk učenika Medicinske škole, koji su se solidarizirali s ostalim medicinskim školama u štrajku, nastavljen je i danas, a po svemu sudeći pulski srednjoškolci neće posustati u zahtjevima ni u ponedjeljak, za kada je već najavljen nastavak blokade nastave.

Zahtjevi učenika medicinskih škola tiču se najviše rasterećenja preglomazne satnice koja je uvedena novim petogodišnjim kurikulumom te vraćanje općeobrazovnih predmeta u zadnja tri razreda jer se bez njih ne mogu pripremati za državnu maturu, odnosno prijemne ispite na fakultetima.

Ravnateljica Medicinske škole u Puli Gordana Ćoso ističe da je danas jedna trećina učenika bila na dogovorenom izletu na Interliberu u Zagrebu, da su pojedinačno neki učenici ujutro bili na vježbama, ali da je većina učenika u štrajku te sjede u razredu, ali odbijaju sudjelovati u nastavi.

Učenici medicinskih škola ne posustaju te traže reformu jer ne žele cijele dane provoditi u školi, bez mogućnosti da ravnopravno konkuriraju na državnoj maturi, dakle, bez mogućnosti da se upišu na fakultete ili više škole te da na kraju u Europi rade samo kao njegovatelji. Podršku im je dala Udruga srednjoškolaca kao i pravobraniteljica za djecu. (M. J.)


Podijeli: Facebook Twiter