Pula: Nastavlja se plinofikacija u Sisackoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Korisnici novog gradskog energenta, zemnog plina, mogu potrošnju placati prema uplatnicama koje iz Plinare dobivaju nakon obracunskog razdoblja kao akontacije, no mogu i sami mjesecno ocitavati potrošnju te prema njoj placati samo stvarno potrošene kubike. Pritom se na akontacije ne obracunavaju kamate.

Upravo se na to odlucila jedna naša citateljica, ali je ostala zbunjena jer nije mogla doznati pravu cijenu plina.

- Cijena kubika plina je 3,2 kune. Nesporazum je možda nastao zbog toga što je lani iznosila 3,14 kuna, ali je Vlada iz proracuna subvencionirala gradanima plin s pet lipa bez PDV-a, koji Vlada ne placa. Te subvencije ove godine više nema pa je cijena kubika potrošenog plina 3,2 kune, rekao je direktor Plinare Dean Kocijancic.



Za drugi problem vezan uz plinofikaciju doznali smo od citatelja iz Sisacke ulice koji nam je rekao da su pocetkom veljace djelatnici Plinare poceli razvoditi plinovod u toj ulici.

- Kopanje kanala i polaganje plinovoda u dijelu kolnika trajalo je tjedan dana. Nakon zatrpavanja isti dan su iskopali kanal za polaganje plinovoda do zgrade u Sisackoj ulici broj 12 i to tako stoji vec tri tjedna a da se nitko nije pojavio. Pitamo se dokad nadležni misle odugovlaciti sa završetkom radova jer pored zatvorene ceste u jednom smjeru iskopani kanal je ruglo i opasno mjesto za okolne stanare, piše citatelj.

- Istina je da nam je ostala jedna rupa, ali smo u meduvremenu u njoj morali riješiti kvar na struji, a potom su nam se zaredale hitne intervencije na drugim lokacijama pa smo ovu privremeno napustili. Ta je rupa izvan prometnice pa nije prioritetna, no nastavljamo s radovima na toj lokaciji i za tu zgradu, rekao nam je Ernest Loncar, voditelj gradilišta Plinare.


Podijeli: Facebook Twiter