Pula: Našli mu kokain, heroin, amfetamin...

Policija sumnja da je drogu Puljanin namjeravao preprodavati (PU istarska)
Policija sumnja da je drogu Puljanin namjeravao preprodavati (PU istarska)

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, 29-godišnjem Puljaninu Linu Željkoviću, kod kojega su policijski službenici iz Odjela kriminaliteta droga u srijedu i četvrtak pronašli manje količine nekoliko vrsta droge pakiranih u više paketića spremnih za prodaju, sutkinja istrage Županijskog suda u Puli jučer je odredila zadržavanje u istražnom zatvoru.

Željković je najprije zaustavljen u srijedu oko 18 sati u kontroli prometa u Ulici Orbanin u Puli za upravljačem fiata punto pulskih oznaka, unatoč, kako je utvrđeno, izrečenoj mjeri zabrane upravljanja vozilima B kategorije. Zbog tog prekršaja slijedi mu optužni prijedlog u redovnom postupku. No, u nastavku postupanja, 29-godišnjak, koji je već bio u sukobu sa zakonom zbog zloporabe droge, policijskim je službenicima predao više vrećica smeđe i bijele praškaste materije. Preliminarnim testiranjem utvrđeno je da se radi o opojnim drogama: oko pet grama heroina i oko 11 grama kokaina.

Idući dan, u četvrtak, policijski službenici su temeljem sudskog naloga obavili pretragu Željkovićevog doma i ondje pronašli još opojnih droga i to oko 16,8 grama heroina, 1,25 grama marihuane i oko jedan gram amfetamina. Osim droge, pronađene su i dvije digitalne vage koje je, policija sumnja, koristio prilikom pakiranja radi preprodaje droge te oko 29,6 grama materije koja se koristi kao dodatak drogi radi povećanja mase.Puljanin je u četvrtak navečer nakon kriminalističkog istraživanja bio predan u pritvorsku jedinicu PU istarske, a jučer je odveden pred sutkinju istrage koja mu je odredila jednomjesečni istražni zatvor.

Puljanima je Željković poznat po sudjelovanju u RTL-ovoj emisiji "Večera za 5" u rujnu 2008. godine kada je nekoliko sugrađana počastio filetiranim srdelama i istarskom supom koja je za tu prigodu nazvana "Juha alla brada".  (M. KOŠTA)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter