Pula: Naplata parkiranja i nedjeljom te blagdanom

Ilustracija (arhiva)
Ilustracija (arhiva)

Prošlog je tjedna Pula parking produžio vrijeme naplate parkiranja. Umjesto do 20 sati parkiranje se naplaćuje do 22 sata. Međutim, to nije jedina novost. Za deset dana, od 21. lipnja, počinje ljetni režim naplate parkiranja. To znači da će se naplaćivati parking nedjeljom i blagdanima u prometno najfrekventnijim ulice u gradu.

Direktor te tvrtke Branislav Bojanić pojasnio nam je da će se to odnositi na sljedeća parkirna mjesta: Carinski gat, Yacht service, Željeznička stanica, Veslački klub, Pietas, Splitska ulica, Kolodvorska ulica, Valerijin park, Amfiteatarska, Flavijevska i Istarska ulica.

Odluka o neprekidnoj naplati parkiranja u tim ulicama tijekom ljetnih mjeseci nije nikakva novost. Ona će biti u primjeni već treće ljeto uzastopce.

Prošlog je tjedna pulska riva vraćena u dvosmjerni režim prometovanja, ali vozačima nije vraćena mogućnost parkiranja na rivi. No, to ih ne priječi da tu nepropisno parkiraju. Bojanić kaže da su u Pula parkingu spremni za mogućnost vraćanja parkiranja na rivi.

- Nama je dovoljna jedna večer da označimo parkirna mjesta na rivi i postavimo automat za naplatu parkiranja. No, za takvo što potrebna nam je odluka Grada i dok je ne dobijemo ne možemo ništa poduzimati, zaključio je Bojanić. (P. GREGOROVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter