Pula: Napao i pljuvao policajce

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Zbog sumnje da je 32-godišnjak na štetu dvoje policijskih službenika počinio kazneno djelo prijetnje, a na štetu jednog policijskog službenika kazneno djelo napada na službenu osobu, policija je provela kriminalističko istraživanje te je 32-godišnjak u subotu priveden.

Naime, policajci su oko 15 sati u petak u Kranjčevićevoj ulici u Puli, zaustavili automobil Fiat, pulskih registracijskih oznaka, kojim je u vidno alkoholiziranom stanju upravljao 32-godišnjak, koji kod sebe nije imao ni vozačku ni prometnu dozvolu. Muškarac je policajcima odbio testiranje na prisutnost alkohola i droge u organizmu, a budući je postojala bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja, priopćeno mu da je uhićen i da će se privesti u policijsku postaju.

Njemu se to očito nije sviđalo te je počeo vikati i vrijeđati policijske službenike, a s protupravnim ponašanjem nastavio je i u policijskoj postaji, gdje je vikao i pljuvao po policijskim službenicima te im je prijetio smrću. U jednom trenutku, muškarac je nogom udario jednog policijskog službenika, pri čemu su i osumnjičeni i policijski službenik lakše ozlijeđeni. Zbog sumnje da je na štetu policijskih službenika počinio kaznena djela, osumnjičeni je u subotu u poslijepodnevnim satima priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok se zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, protiv njega podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter