Pula: Najviše sredstava potporama za početnike

S predstavljanja programa za poduzetnike "Milijun plus"
S predstavljanja programa za poduzetnike "Milijun plus"

Krajem prosinca održana je četvrta sjednica Povjerenstva za dodjelu potpora iz programa "Milijun plus" namijenjenog poticanju razvoja gospodarstva Grada Pule u 2012. godini.

Financijska sredstva programa "Milijun plus" dodjeljuju se kroz pet mjera, a za četvrtu sjednicu Povjerenstva, koje je zasjedalo u prostorima Gradske palače, pristiglo je 18 zahtjeva za dodjelu potpora u iznosu od 161,3 tisuće kuna.

Od 18 pristiglih zahtjeva, tri su člana Povjerenstva u sastavu Boris Miletić, Boris Sabatti, i Mladen Ferenčić odobrili 16 zahtjeva u ukupnom iznosu od 143,8 tisuća kuna, a odbili su dva zahtjeva u iznosu od 17,5 tisuća kuna.

Za Mjeru 1, odnosno potporu za novo zapošljavanje, pristigao je i odobren jedan zahtjev u iznosu od tri tisuće kuna. Za Mjeru 3, odnosno potporu za početnike, pristiglo je ukupno 13 zahtjeva u iznosu od 128,6 tisuća kuna, od čega je odobreno 12 zahtjeva u iznosu od 118,6 tisuća kuna. Za Mjeru 5, odnosno potpore za korištenje obnovljivih izvora energije u gospodarstvu, pristigla su četiri zahtjeva u iznosu od nešto manje od 30 tisuća kuna, od kojih su odobrena tri zahtjeva u iznosu od 22,2 tisuće kuna.

Krajem prosinca 2012. godine održana je i deveta sjednica Povjerenstva za odabir poduzetničkih projekata iz programa za poticanje razvoja poduzetništva grada Pule - Program kreditiranja "Poduzetnik Pula 2010". Za 9. sjednicu Povjerenstva zaprimljen je i odobren jedan kreditni zahtjev u iznosu od 80 tisuća kuna, a kreditirana djelatnost odobrenog zahtjeva odnosi se na pružanje frizerskih usluga.

Trenutno je od strane poslovnih banaka odobreno 50 kreditnih zahtjeva u iznosu od 30 milijuna kuna, dok je u obradi kod poslovnih banaka kreditni zahtjev u iznosu od 846,7 tisuća kuna s prethodnih sjednica povjerenstva. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter