Pula: Najskuplji zakup u Flanatičkoj ulici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grad Pula je raspisao javni natječaj za davanje u zakup osam gradskih poslovnih prostora i to mahom u centru. Uspije li dati u zakup sve te prostore i to samo po početnoj cijeni zakupa, u gradsku blagajnu uplačivat će se mjesečno nešto više od 52.500 kuna.

Ekskluzivni butici

Očekivano, najskuplji su kvadrati u Flanatičkoj ulici, a na natječaju će se naći poslovni prostori u toj ulici na broju 5 i 7 te 17. Cijena zakupa kvadrata je 150 kuna mjesečno, a oba se prostora u toj ulici, prvom od 239 kvadrata i drugom od 80 kvadrata, mogu otvoriti ekskluzivni butici odjeće i obuće poznatih robnih marki. Čak su taksativno i navedene Armani, Caterpillar, Cahnel, Dior, hugo Boss, Piere Cardin, Ralph Lauren, Versace i brojni drugi. Natjecateljici su dužni prijaviti obostrani potpisani ugovor o ekskluzivnoj distribuciji ili distribuciji robne marke.

U Veronskoj ulici broj 3 na natječaj ide prostor od 17,5 kvadrata po početnoj cijeni zakupnine od 50 kuna za kvadrat, a moguće je otvoriti trgovinsku ili uslužnu djelatnost. U Zagrebačkoj ulici na broju 16 nudi se poslovni prostor od 22 kvadrata po 40 kuna mjesečno za kvadrat, a moguće je otvoriti ugostiteljsku djelatnost, odnosno objekt jednostavnih brzih usluga (fast food), trgovinsku, uslužnu, uredsku ili agencijsku djelatnost. U Radićevoj ulici 10 na natječaj ide prostor od 19,5 kvadrata po 30 kuna za kvadrat, a zakupci mogu otvoriti trgovinsku ili uslužnu djelatnost ili prostor koristiti za skladište. U Flavijevskoj broj 30, na 30-ak kvadrata koji se nude za 30 kuna mjesečno po kvadratu, zakupci mogu otvoriti trgovinsku, uslužnu, osobnu uslužnu ili uredsku djelatnost.

Licitacija 13. travnja

Na Trgu I. istarske brigade broj 17 ovaj put se na natječaju našao prostor od 30-ak kvadrata za koje će zainteresirani trebati izdvojiti 40 kuna po kvadratu mjesečno, a predviđene djelatnosti su ugostiteljska, trgovinska, uslužna, osobna uslužna, uredska i agencijska. U Ulici 43. istarske divizije broj 11 na natječaju je izložen prostor od svega 18 kvadrata za uslužnu djelatnost, a početna cijena zakupa je 30 kuna po kvadratu odnosno svega 540 kuna mjesečno.

Poslovni prostori daju se u zakup na određeno vrijeme u trajanju od deset godina. Pisane prijave za natječaj moraju se predati komisiji za provedbu natječaja, a uz ostalu dokumentaciju, zainteresirani za poslovne prostore u Flanatičkoj ulici moraju dostaviti obvezujuće pismo namjere banke da će, ukoliko ponuditelj izlicitira poslovni prostor, prilikom zaključenja ugovora dostaviti neopozivu bankarsku garanciju za osiguranje plaćanja od 100, odnosno 200 tisuća kuna. Usmeno nadmetanje provest će se u Komunalnoj palači u četvrtak 13. travnja u podne.

Sve informacije zainteresirani mogu dobiti i u Upravnom odjelu za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu ili na brojeve telefona 371-842 i 371-831. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter