Pula: Najskuplji gradski prostor prazan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Krajem ožujka na natjecaju za zakup gradskih poslovnih prostora pulska tvrtka Amor u vlasništvu Gjergja Zefaja izlicitirala je poslovni prostor od 30-ak kvadrata u Ulici Sergijevaca broj 4 za cak 2.666,67 kuna po kvadratu, odnosno 80 tisuca kuna mjesecne zakupnine.

Tako visoka cijena zakupnine izazvala je veliki interes, ali i pitanje kako ce zakupac namiriti tu zakupninu i hoce li to placanje biti redovito. Medutim, za sada je tek izvjesno da se zakupac još uvijek nije (po)javio u Gradu Puli niti je potpisao taj ugovor o zakupu.

- S ostalim zakupcima koji su na istom natjecaju izlicitirali poslovne prostore uredno sklapamo ugovore, ali se ovaj zakupac nije javio i stoga s njim nismo još sklopili ugovor. Pokušavamo i dalje doci do vlasnika tvrtke Amor, koji još uvijek stigne potpisati ugovor o zakupu. Medutim, ne ucini li to do 17. srpnja, smatrat cemo da to izbjegava uciniti, što znaci da ce ostati bez jamcevine u visini od 45 tisuca kuna, a mi cemo prostor ponovno izložiti na iducem natjecaju, odgovorio je procelnik za komunalni sustav Damir Prhat.

Bude li tako, osim jamcevine, potencijalni zakupac nece moci pristupiti ni svim iducim licitacijama za gradske poslovne prostore. Iako potencijalni zakupac nakon licitacije nije želio s nama razgovarati, vec smo tada dobili neslužbenu potvrdu da do potpisivanja ugovora nece doci. Navodno je razlog bio što je drugi zainteresirani licitator za taj poslovni prostor dizao cijenu, ne po uobicajenih deset, vec i za 150 posto, pa je pala sumnja u namještanje, što je procelnik Prhat odlucno demantirao.

Zanimljivo je, medutim, da Zefaj nije želio odustati od licitiranja jer je to, kako je rekao, "njihov prostor", odnosno "naslanja" se na vanjsku terasu obližnjeg Da Piera II ciji je Zefaj djelatnik i u cije je ime u Gradu izlicitirao i taj prostor. S obzirom na to da je i za manji prostor predvidena ugostiteljska djelatnost, ocito nisu željeli riskirati ostati bez dijela vanjske terase, što se lako moglo dogoditi da je drugi zakupac predao zahtjev Gradu.

No ovo ljeto mogu biti mirni jer, ako Grad i izloži ponovno taj prostor na javnom natjecaju, to ne može uciniti prije 19. srpnja, potom tece rok za javljanje na natjecaj od barem osam dana, slijedi sklapanje ugovora te privodenje prostora namjeni u prosjecnih 30 do 60 dana…

Sve ukazuje na to da se barem ovo ljeto nitko za taj prostor više nece javiti ukoliko ne bude imao želju otvoriti kafic i raditi cijelu godinu. A vlasnik Da Piera II moci ce se i iduce godini javiti na natjecaj jer on s Gradom ima "ciste racune".


Podijeli: Facebook Twiter