Pula: Najljepši pas baset Pan Clan Vincitori

Najljepši pas izložbe - baset Pan Clan Vincitori
Najljepši pas izložbe - baset Pan Clan Vincitori

Bišon, mađarska vižla, čivava, kineski kukmasti pas, tibetanski mastif, njemačka doga, hrtovi, ovčarski psi samo su neke od pasmina koje se jučer, u svoj svojoj raskoši, mogli vidjeti na Nacionalnoj izložbi pasa "CAC-HR Pula 2012" koja je u organizaciji Kinološkog društva Pula održana na Karolini. Na izložbi je sudjelovalo čak 350 pasa i njihovih vlasnika iz 16 europskih zemalja.

Psi su se natjecali u deset skupina i osam kategorija, od štenaca do veterana, a prije izlaska u ringove slijedilo je dugotrajno pripremanje ljubimaca - četkanje, friziranje pa čak i pudranje dlake što je posebno bilo zanimljivo posjetiteljima izložbe, a ponajviše djeci koja prema četveronožnim ljubimcima osjećaju posebnu naklonost.

No, vrhunac večer svakako je bio noćni defile svih pasa koji se održao unatoč kiši koja je nemilice padala te "best in show" odnosno biranje najljepšeg psa izložbe. Puljani i njihovi gosti mogli su tako uživati u pogledu na čak 120 različitih pasmina pasa i vidjeti neke vrlo rijetke pasmine poput kineskog kukmastog psa, ruskoj "toy" psa ili pak češko-slovačkog vučjaka koji izgleda poput pravog vuka.

Najbolje pse biralo je šest renomiranih kinoloških sudaca, Anukka Paloheimo iz Finske, Nikola Smolić iz Hrvatske, Leif Herman Wilberg iz Norveške, Maja Korošec i Tomo Pavić iz Hrvatske te Giuseppe Alessandro iz Italije. Nakon što su najljepši psi izabrani po kategorijama deset najboljih ušlo je u "veliko finale" odnosno u izbor najljepšeg psa izložbe.

Za ukupnog pobjednika CAC-a Pula proglašen je baset Pan Clan Vincitori vlasnika Federica Sanguinettija iz uzgajivačnice Texeira. Na drugo mjesto plasirao se engleski koker španijel Rancecraig Roulette vlasnice Daile Rocchi iz uzgajivačnice E. Craig dok je trećeplasirani dugodlaki škotski ovčar Dennisay's Day Dreamer kojem su vlasnici Judith i Richard Lensink, a dolazi iz uzgajivačnice Sabolić & Mijatović.

Za najljepšeg štenca izabran je Allandar's Dick Tracy, engleski pointer iz uzgoja Darka i Andree Matić.(B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter