Pula: Najezda vozila na Mutvoransku i Vitasovićevu

Gužve praktički ne prestaju
Gužve praktički ne prestaju

Zbog izgradnje kružnog toka na ulazu u Pulu, u Šijani, najveći dio prometa koji je prihvaćalo ovo frekventno prometno čvorište preusmjeren je u Mutvoransku i Vitasovićevu ulicu.

Tamošnji žitelji ogorčeni su što ih promet onemogućava u normalnom funkcioniranju, ali im i, što je bitnije, ugrožava sigurnost. Naime, dvije zebre premalo su stanari da sigurno prijeđu cestu. O problemima su obavijestili i gradske odjele žaleći se zbog prebrzog prometovanja automobila i nepostojećih pješačkih prijelaza.

- Naše kuće, zadnje u nizu, uopće nemaju pješački prijelaz. Ni mene s dvoje unuka u rukama bezobrazni vozači ne puštaju preko ceste, priča nam Sofija Božac. Veli da je gužva tijekom cijelog dana, ali najviše ujutro i oko tri sata, kada ulicom teku nepregledne kolone automobila.

Njezina susjeda Mariza Babić dodaje da automobili ulicom prolaze velikom brzinom, iako je dozvoljeno naseljem voziti maksimalno 40 km/h. Policije pak nema nigdje na vidiku. Osim toga, napominju obje, ulicom prometuje i veliki broj kamiona, pa čak i bageri.

Od Grada stoga stanari žele - a namjeravaju pokrenuti i peticiju - da im se ucrtaju privremeni pješački prijelazi te postave vibracijske trake da bi se promet barem djelomice usporio, kao i znakovi upozorenja da ovo ipak nije obilaznica, već cesta kroz vrlo naseljen dio grada. (piše B. PETROVIĆ, snimio M. ANGELINI)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter