Pula: Najbolji sportaši Marko Čalić i Barbara Belušić

Laureati s nagradama
Laureati s nagradama

U kongresnoj dvorani Doma hrvatskih branitelja danas je Savez sportova Grada Pule proglasio najbolje sportaše za 2013. godinu u osam kategorija. Ukupno je bilo 39 nominiranih, a o laureatima su svojim glasovima odlučili predstavnici izvršnih i upravnih odbora pulskih sportskih udruga.

U konkurenciji najboljeg sportaša sa 113 prikupljenih bodova drugu godinu zaredom slavio je boksač Marko Čalić, kojem su najveća konkurencija bili atletičar Alen Melon (69) i džudaš Damir Islambašić (40), dok je najbolja sportašica s 95 bodova postala atletičarka Barbara Belušić, iza koje su ostale lanjska pobjednica, triatlonka Tea Miloš (70) i veslačica Asja Žero (40).

- Bio sam peti na Svjetskom prvenstvu, obranio sam naslov prvaka Hrvatske te usto na prvenstvu bio proglašen za najboljeg borca tako da mogu reći da sam ovu nagradu i očekivao. Premda, moram priznati da sam imao i dobru konkurenciju koju je predvodio moj prijatelj, drugoplasirani Alen Melon, rekao je Marko Čalić, koji je na proglašenje došao direktno iz dvorane.

- Pripremam se za Prvenstvo Hrvatske koje će se održati u svibnju i na kojem želim stići do trećeg uzastopnog naslova, što mi neće biti nimalo lako jer će svi biti "napaljeni" na mene. No, zato naporno treniram da ne prepustim ništa slučaju, a onda možda za godinu dana dođem ovdje po još jednu nagradu za najboljeg sportaša Pule.

Prikupljenih 89 bodova bili su dovoljni triatloncu Luki Paliski da osvoji nagradu za najperspektivnijeg sportaša, ispred džudaša Dominika Družete (64) i atletičara Petra Bratulića (61), a nagrada za najperspektivniju sportašicu završila je u rukama triatlonke Chiare Peruško koja je s 54 boda slavila ispred plivačice Valentine Vrljić (52) i džudašice Lare Kliba (39).

Treću godinu zaredom, za najbolju momčad proglašeni su džudaši Istarskog borca koji su do nagrade stigli sa 71 bodom, ostavivši iza sebe boksače Pule (69) i nogometaše Istre 1961 (51), dok su u konkurenciji ekipa sa 70 bodova trijumfirale kadetkinje Atletskog kluba Istra, dok su drugo mjesto s 49 bodova podijelile stolnotenisačice Pule i juniorska posada Veslačkog kluba Istra.

U konkurenciji sportaša s invaliditetom Davor Komar je sa 125 bodova nadjačao Radenka Družetića koji ih je prikupio 93, dok je kod sportašica Mirjana Ružnjak sa 115 bodova bila bolja od Melise Osmanović koja ih je dobila 105.

Tri godišnje nagrade i priznanja "jubilarcima"

Dodijeljene su tri godišnje nagrade za doprinos razvoju sporta u Puli, a njih su dobili predsjednik Judo saveza Istarske županije Anton Ilić, predsjednik Saveza sportova Istarske županije Anton Peruško i tajnik AK Pula-Rovinj Boris Siljan.

Priznanja su dobili i "jubilarci", NK Štinjan za 80. rođendan, JK Istarski borac za 50., PK Pula za 35. te SD Hakl za 25. izdanje "Moje ulice", kao i KSRG Gazela za ostvaren vrhunski rezultat u grupnim vježbama na kadetskom prvenstvu Hrvatske. (I. CEROVAC, snimio N. LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter