Pula: Najavljen Pattinaggio basket kup

Mali zakucavaju k'o veliki (G. R.)
Mali zakucavaju k'o veliki (G. R.)

Na pulskom Trgu Portarata jutros je, netom pred dolazak Svetog Nikole na Giardine, najavljen Pattinaggio basket kup 2012. - košarkaški turnir za rekreativce i ljubitelje ove igre koji se drugu godinu održava u Sportskom centru Mirna, u organizaciji Košarkaškog saveza Istarske županije. Rekreativni košarkaški turnir će se u pulskom Pattinaggiu održavati dva vikenda, 15. i 16. te 22. i 23. prosinca, a sudjeluju ekipe iz čitave Istre.

- Nije nam cilj na turnir privući samo košarkaše, već sve koji ponekad na jednom od mnogobrojnih igrališta zahaklaju s društvom. Važno nam je što više podržati rekreaciju građana i družiti se u opuštenoj sportskoj atmosferi, rekao nam je Robert Fabijanić, tajnik županijskog Košarkaškog savezae, istaknuvši da se prijave na turnir primaju do ponedjeljka.

Osim košarke, u sklopu turnira bit će organizirano interaktivno druženje uz DJ-a i plesne skupine. Na Portarati su na improviziranom košarkaškom igralištu zaigrali mladi košarkaši pulskih klubova Stoja i Pula 1891, te košarkašice ŽKK-a Pula.

Oni su mališanima Dječjeg vrtića Pužići pokazali osnovne košarkaške poteze. Neki su se mališani iskušali u ubacivanju lopte u koš, a oni spretniji, uz pomoć košarkaša, i u zakucavanju. Naposljetku, djeca su se okrijepila Dukatovim čokoladnim mlijekom budući da je proizvođač mliječnih proizvoda jedan od glavnih pokrovitelja turnira. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter