Pula: Na Karolinu stiže dvjesto obrtnika

Unatoč krizi, na sajmu jednak broj izlagača kao lani (B. P.)
Unatoč krizi, na sajmu jednak broj izlagača kao lani (B. P.)

Jubilarni, 15. sajam proizvodnog obrtništva održat će se na pulskoj Karolini od 4. do 7. listopada, najavljeno je na konferenciji za novinare u Hrvatskoj obrtničkoj komori-Obrtničkoj komori Istarske županije koja je organizator sajma. Na izlagačkoj površini od dvije tisuće kvadrata natkrivenog i oko 400 kvadrata otkrivenog izložbenog prostora predstavit će se gotovo 200 izlagača - 93 iz Istarske županije, 82 iz ostalih dijelova Hrvatske te 12 iz inozemstva. Eros Sorić, tajnik Komore, napomenuo je da će se na sajmu predstaviti 111 obrta, 35 poduzeća, četiri škole, deset obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava te 28 komora i udruga.

Kako je rekao Mario Paliska, predsjednik Komore, sajam se i ove godine organizira uz potporu Istarske županije i Grada te Hrvatske gospodarske komore-Županijske komore Pula, a glavni je sponzor Istarska kreditna banka Umag.

- Ove smo godine, zbog radova na rivi, morali uložiti dodatne napore u organizaciju sajma. Unatoč teškoj gospodarskoj situaciji, okupit će se približno isti broj izlagača kao i lani, naveo je Paliska i dodao da na sajam stiže Privredna komora Beograd, obrtnici iz Radovljica i Sežane iz Slovenije, dok je partner ovogodišnjeg sajma Obrtnička komora Karlovačke županije.

Uz prezentacije proizvoda i prigodne popuste, posjetitelje Sajma očekuju i edukativna predavanja, štand Saveza inovatora Istarske županije, a ove je godine za njih pripremljen i bogat zabavni program. Kao i proteklih godina, najboljim će se poduzetnicima na sajmu dodijeliti prigodne nagrade - tri priznanja za ukupnu sajamsku prezentaciju, jedno priznanje za oblikovanje proizvoda te tri priznanja za najbolji proizvod.

Svečano otvorenje sajma bit će u četvrtak 4. listopada, u 11 sati dok će se u 13 sati održati prezentacija partnera sajma - Obrtničke komore Karlovačke županije. Sajam će biti otvoren od 10 do 20 sati, nedjeljom do 17, a ulaz je besplatan. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter