Pula: Na jesen studenti sele u novi kampus

Zgrade kampusa su gotove, čeka se tehnički pregled
Zgrade kampusa su gotove, čeka se tehnički pregled

Zgrade pulskog sveučilišnog kampusa, koji se nalazi u krugu bivše bolnice, dovršene su i trenutno se čeka tehnički pregled. Drugim riječima, gradnja kampusa koja je počela u ljeto 2012. godine zapravo je gotova i pitanje je tek za koliko će mjeseci useliti prvi studenti. Potvrdila nam je to i prorektorica za financije s pulskog sveučilišta prof. dr. sc. Lorena Mošnja Škare kazavši da bi se tehnički pregled zgrada kampusa mogao obaviti već do kraja ovog mjeseca.

- Građevinski dio radova je gotov i u drugoj polovici mjeseca slijedi natječaj za opremanje kampusa, kazala nam je Mošnja Škare i dodala da je dio opreme već dobavljen, poput kuhinje u menzi, opreme za restoran i pizzeriju. Na pitanje kada će kampus biti otvoren, Mošnja Škare odgovorila je da će upravo o natječaju za opremanje ovisiti otvorenje. Pojasnila je da natječaj ima svoju proceduru, vrijeme za žalbe, a potom i tehnički dio, odnosno postavljanje opreme. Čim bude opremljen, rekla je, kampus će otvoriti svoja vrata. Bude li sve išlo po planu, studenti će useliti već predstojeće akademske godine.

- Možda neće biti otvoren baš s početkom predavanja, no ujesen bi već trebali useliti u sobe doma, rekla je. Što se tiče listi prvenstva za dobivanje doma i iskazanog interesa, kazala je da su kriteriji za dobivanje sobe u studentskom domu jednaki u cijeloj Hrvatskoj, odnosno jednaki su kao i za dodjelu subvencija u privatnom smještaju, stoga studenti neće biti zakinuti ni u kojem slučaju ako kampus bude otvoren, primjerice, u studenom.

- Oni će se samo preseliti u studentske sobe i neće biti nikakvih gubitaka, veli nam. Ono što je karakteristično za pulski studentski dom, istaknula je Mošnja Škare, je to što je osmišljen po principu mini zajednica, odnosno po tri sobe imaju zajedničku kuhinju, što stvara osjećaj zajedništva, no postoje i jednokrevetne sobe. (N. SOFTIĆ, snimio M. ANGELINI)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter