Pula: Na jesen novi radovi i prometni problemi

Prometna Radićeva ulica (N- LAZAREViĆ)
Prometna Radićeva ulica (N- LAZAREViĆ)

Do ljeta bi trebale bi biti zgotovljene izgradnje obalnog kolektora duž pulske rive i velikog kružnog toka u Šijani (do lipnja kružni tok a do srpnja obalni kolektor). Puljani će tada konačno moći opet prometovati "po starom". No, bit će to kratkog vijeka jer već u jesen počinju novi radovi koji će značajno poremetiti promet.

Gradska vlast je najavila da će se sanacija proširenog kilometra obilaznice dogoditi nakon izgradnje kružnog toka. K tomu, Puljani su navikli da se određeni dijelovi grada "zatvaraju" zbog plinofikacije. Na jesen se očekuje zatvaranje Radićeve ulice zbog kompletne rekonstrukcije. Pitanje je još hoće li se zatvarati dio po dio Radićeve ulice ili kompletna. I to vjerojatno do proljeća 2014..

- U Radićevoj ulici će se postaviti nova vodovodna mreža, izgraditi preostali dio plinske mreže, te rekonstruirat oborinska i fekalna kanalizacija, odnosno, javna rasvjeta i prometnica. Riječ je o potezu od gotovo križanja Radićeve s Mažuranićevom ulicom pa njenom dužinom sve do Parka Vlade Gotovca (kod vatrogasaca), kaže pročelnik Damir Prhat.

Pročelnik ističe da je Grad već namjeravao identičan projekt izvesti u Valturskoj ulici, ali je i taj projekt "na čekanju" dok se ne zgotovi rotor u Šijani.

- Već je raspisan i natječaj za izvođenje izgradnje parkirališta na Sisplacu, a isto će uskoro biti učinjeno i s ostalim projektima iz Programa izgradnje komunalne infrastrukture za ovu godinu. Također, ne može se zanemariti projekt plinofikacije grada koji se približio starogradskoj jezgri. Do sada se realizirao izvan centralne gradske zone, ali plin je stigao već iznad Arene i predstoji "ulaz" u centar grada što će sigurno izazvati određenih problema u prometa pa će trebati koordinirati radove, poručuje pročelnik.

Još će jedna važna prometnica biti pod udarom teške mehanizacije - u Ulici 43. istarske divizije nastavlja se izgradnja oborinske kanalizacije.

- Taj je projekt trenutno je u fazi izrade projektne dokumentacije, kaže Prhat. (Goran ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter