Pula: Na Giardinima 20 betonskih kugli

Novi pilomat postavljen je na Danteovom trgu (M. MIJOŠEK)
Novi pilomat postavljen je na Danteovom trgu (M. MIJOŠEK)

Nakon što su dovršeni najavljeni radovi na Danteovom trgu, na kojem je postavljen takozvani hidraulični podizni stup, takozvani pilomat, nastavit će se i radovi na Giardinima i u Flanatičkoj ulici. Naime, kako kažu u Gradu Puli, na području pješačke zone Danteovog trga pilomat je postavljen da bi se doprinijelo boljoj regulaciji pješačkog prometa i nadzoru prometa vozilima u ovom dijelu grada.

Osim na Danteovom trgu, pilomati će se postaviti i u pješačkoj zoni u Flanatičkoj ulici, međutim, tamo je prethodno potrebno riješiti dovod struje. Upravo traju radovi na izmještanju ormarića za struju i čim to bude riješeno postavit će se dva pilomata da bi se spriječio ulazak dostavnim vozilima u pješačku zonu. Pilomati će imati zvučnu i svjetlosnu signalizaciju prilikom spuštanja i dizanja kako bi bili adekvatno uočljivi građanima i vozilima.

Također, do kraja ovog tjedna na Giardinima će biti postavljeno četiri stupića i čak 20 betonskih kugli koje će ujedno i vizualno zaokružiti cjelinu pješačke zone, ističu iz Grada Pule. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter