Pula: Na beatifikaciju dolazi 17 tisuća hodočasnika

Predstavljanje progama Bulešićeve beatifikacije (N. LAZAREVIĆ)
Predstavljanje progama Bulešićeve beatifikacije (N. LAZAREVIĆ)

Uoči subotnjeg velikog događaja za cijelu Istru i Hrvatsku, slavlja beatifikacije sluge Božjeg Miroslava Bulešića u pulskoj Areni, organizacijski odbor za pripremu slavlja predstavio je u prostorijama župe Sv. Antuna program.

Pulu će od ranih jutarnjih sati u subotu pohoditi nevjerojatnih 17 tisuća hodočasnika iz cijele Hrvatske, ali i susjednih zemalja. Arena neće moći sve primiti, ali zato će oko amfiteatra biti postavljeni videozidovi kako bi svi mogli pratiti slavlje.

- Očekuje se dolazak 220 autobusa koji će se parkirati na parkiralištu od Veslačkog kluba prema Velom Vrhu, dok je za akreditirane osigurano parkiralište Karolina. Arena se otvara u 7.30 sati, uvodni program počinje u 9.30 sati, a svečano euharistijsko slavlje na kojem će Bulešić biti proglašen blaženikom, u 11 sati.

Posjetitelji će u Arenu moći kroz četiri ulaza označena bojama s ulaznica, a vrijedit će uobičajene sigurnosne mjere za ovakve skupove.

Porečko-pulski biskup Dražen Kutleša predstavit će život Miroslava Bulešića, nakon čega će papin izaslanik kardinal Angelo Amato, prefekt Kongregacije za proglašenje svetih apostolskim pismom pape Franje proglasiti ga blaženikom.  

U subotnje veliko slavlje uključili su se Grad Pula i Istarska županija, te nekoliko gradskih službi poput Pula parkinga, Film festivala, te PU istarska. Dogradonačelnik Fabrizio Radin pojasnio je da će tijekom slavlja biti na snazi privremena regulacija prometa, te pulske vozače poziva na razumijevanje, a na ulicama i u Areni na usluzi hodočasnika bit će 250 volontera. (G. ROJNIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter